Санкциите срещу Русия не спират да се сипят.Днес Швейцария е замразила

...
Санкциите срещу Русия не спират да се сипят.Днес Швейцария е замразила
Коментари Харесай

Швейцария замрази почти 6 милиарда швейцарски франка активи на Русия

Санкциите против Русия не стопират да се сипят.

Днес Швейцария е замразила съветски активи на стойност към 5,75 милиарда швейцарски франка (6,17 милиарда долара), върху които са наложени наказания, като тази сума евентуално ще нарасне. Това съобщи Ервин Болингер, върховен чиновник в Държавния секретариат за стопански въпроси (SECO), представен от " Ройтерс ".

Замразените активи включват редица парцели в кантони, които служат като туристически курорти.

До момента SECO отхвърляше да оцени размера на активите, които са замразени или евентуално са обект на наказания, след като неутралната страна стартира да приема наказателните ограничения на Европейския съюз против Русия заради нахлуването й в Украйна, съобщи нюз.бг.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски оказа напън върху Швейцария - известна дестинация за елита на Москва и място за предпазване на съветското благосъстояние - за по-бързото заледяване на активи на стотици глобени руснаци.

Според изчисленията на швейцарското банково лоби банките в алпийската страна съхраняват до 213 милиарда $ съветско благосъстояние.

В реалност обаче установяването на активите за заледяване е бюрократично главоболие, написа " Ройтерс ".

SECO е изправена пред рецензии поради незадоволително квалифициран личен състав, който да се оправи с отчетите, заливащи организацията.

Регионални чиновници показаха комплициране по отношение на използването на глобите, като посочиха липсата на ясни наставления. Болингер призна, че могат да бъдат направени усъвършенствания.

" Не всяко глобено физическо или юридическо лице има активи в Швейцария. И въпреки това, не всеки руснак, който държи активи в Швейцария, е в описите със наказания ", подчерта той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР